ارجل - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

ارجل
روستا
Map
مختصات: ۳۱°۵۵′۲۹″ شمالی ۵۰°۲۹′۳۹″ شرقی / ۳۱٫۹۲۴۷۲°شمالی ۵۰٫۴۹۴۱۷°شرقی / 31.92472; 50.49417{{#coordinates:}}: نمی‌توان بیش از یک برچسب اصلی در صفحه داشت
کشورایران
استانچهارمحال و بختیاری
شهرستاناردل
بخشبخش مرکزی
دهستاندیناران
جمعیت
۳۳۲ نفر (سرشماری ۹۵)

ارجل، روستایی از توابع بخش مركزی شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختياری است. اين آبادی در دامنه‌ی کوه «هفت چشمه» و در كنار رودخانه «آبسرده» واقع شده است.

جمعیت

[ویرایش]

این ابادي در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال (۱۳۸۵)، جمعیت آن ۵۴۱ نفر (۱۷۱خانوار) بوده‌است.

نژاد و طوايف

[ویرایش]

مردم اين دهكده از شاخه هفت لنگ، طايف اورك و دينارانی باب و تيره چهاربنیچه می‌باشند.

ساكنين و نامداران

[ویرایش]

نشان خانوادگي ساكنين اين ابادي (كياني/پوركيان/ ازادي/ابزاده/اذربايگان) مي باشد ، تمامي ساكنين از خانواده هاي بزرگ و محترم مي باشند و غالبا رابطه خويشاوندي نزديك با همديگر دارند ، از بزرگان نامدار اين ديار كي مقصود كياني كه اوازه نامشان در قوم بختياري و طايفه اورك زبانزد عام و خاص و مورد احترام مي باشد و ايشان از پشتيبانان مالي مشروطه خواهان بختياري در زمان انقلاب مشروطيت و فتح تهران نيز مي باشد. و شعر مال من تا مال قارون بيش بود صد چند مثل قارون نزد من درويش بود از گفته هاي وي در زمان حمايت از مشروطه خواهان بختياري مي باشد. مردمداري و رشادتهاي ايشان دردفاع و نگهداري از ملك طايفه چهاربنيچه در خوزستان (تخت كبود اسماري) با گذشت ساليان زياد كماكان نقل محافل بزرگان قوم مي باشد. از دیگر بزرگان و نامداران اين ديار سردار سرلشكر شهيد مهندس محمدرضا پوركيان اولين سردار شهيد دفاع مقدس مي باشد كه اوازه ي نامشان بر پهنه ي سرزمين ايران گسترانيده شده است.

همچنين اين ابادي دو تن ديگر از فزندان رشيد و پاك خود به نامهاي شهيد غلامرضا كياني و شهيد داود كياني را تقديم دفاع از سرزمين ايران نموده است. این دهکده از سرچشمه های شعر بختیاری می باشد و شاعرانی چون وحید کیانیان و یاسر کیانی،جمشید پورکیان و حمید میرعلایی در این خطه رشد و پرورش یافته اند.

بزرگش نخوانند اهل خرد كه نام بزرگان به زشتي برد

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.

تاريخ و مستندات كتبي و شفاهي قومي