بحث کاربر:Amidelalune - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

ابزار کمک مترجم، ابزاری است برای کمک به کاربرهایی که قصد ترجمه مقاله یا رده یا الگویی از ویکی‌انگلیسی به فارسی دارند. در این ابزار به کمک میان‌ویکی‌های فارسی موجود در مقالات انگلیسی پیوندهای انگلیسی در مقالات یا الگوها یا رده‌ها را به فارسی ترجمه می‌کند و به مترجم کمک می‌کند تا سریع‌تر با کمک این کلمات کلیدی مقاله را ترجمه کند.این ابزار در ویکی‌انگلیسی فعال میشود و کاربر باید یک حساب کاربری در ویکی‌انگلیسی داشته باشد.

روش فعال سازی

[ویرایش]

ویکی‌پدیا فارسی

[ویرایش]

برای ترجمه مقالات ویکی‌پدیا فارسی به زبان‌های دیگر می‌توانید این ابزار را در ویکی‌پدیا فارسی فعال نمائید.برای فعال‌سازی در بخش ترجیحات من/ابزارها/پشتیبانی از زبان‌ها می‌توانید ابزار را فعال نمائید.

ویکی‌پدیا به زبان‌های دیگر (مثلا انگلیسی)

[ویرایش]

برای فعالسازی باید صفحه (en:Special:Mypage/common.js) که در ویکی انگلیسی می‌باشد را باز کنید و سپس روی دکمه Create کلیک کنید تا صفحه مورد نظر را در ویکی انگلیسی ایجاد نمایید،حال عبارت موجود در مستطیل زیر را به همین صورت که مشاهده می‌کنید در آن صفحه کپی کنید و دکمه Save page را بزنید تا اطلاعات ذخیره شود.

importScriptURI("http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Ebraminio/ArticleTranslator.js&action=raw&ctype=text/javascript"); 
دیگر زبان‌ها (دیگر ویکی‌ها)

در صورتی که برای زبان‌های دیگر (ویکی‌های دیگر) قصد استفاده از این ابزار را دارید فقط کد بالا را در common.js کاربری خودتان در آن ویکی کپی کنید و بقیه مراحل مشابه ویکی انگلیسی است.

روش کار

زمانی که ابزار را فعال کردید (در ویکی‌انگلیسی) بعد از زدن دکمه CTRl+SHIFT+R یا خالی کردن کاشه مرورگر، عبارت (translate links to fa!) در بالا کنار عنوان مقاله، فعال می‌شود که دو امکان به شما می‌دهد:

  1. در حالت عادی اگر روی آن کلیک کنید.
    پیوندها را در صورتی که در ویکی فارسی باشند را ترجمه می‌کند. این روش کاربردش در آن هست که مثلا یک مقاله را بر اساس پیوندهایش ترجمه کنید دراین روش fa:[[]] در جلوی پیوند می‌آید و برای راحتی کار نام انگلیسی حذف نمی‌شود. این ابزار تغییری در محتوی مقاله در ویکی انگلیسی نمی‌دهد ففط نحوه نمایش را به صورت موقت تغییر می‌دهد.
  2. در حالت ویرایش اگر از این ابزار استفاده شود.
    در بخش بالای پنجره ویرایش در کادر سبزرنگ(یا آبی‌رنگ) ترجمه مشخص می‌گردد که fa:[[]] ندارد و خود عبارت انگلیسی هم نیست کاربرد این حالت برای ترجمه و انتقال الگوهای ناوباکس کاربرد دارد.

با این ابزار به سرعت می‌توانید مقالات و الگوهای و رده‌های موجود در ویکی‌انگلیسی را به ویکی‌فارسی انتقال دهید.

نکته:این ابزار فقط زمانی که login باشید کار می‌کند.

تصویر

پرونده:Fa-translator-ebraminio-3.png پرونده:Fa-translator-ebraminio-2.png پرونده:Fa-translator-ebraminio-1.png برای اطلاعات بیشتر به قهوه‌خانه ۱۱۳ مراجعه نمایید.

کاربردها

به کمک این ابزار میتوان مقاله‌ها، فهرست‌ها،الگوهای ناوباکس،رده‌ها و... را ترجمه کرد و با کپی (از ویکی انگلیسی) و پیست (در ویکی فارسی) و مقداری ویرایش به ویکی‌فا انتقال داد.

چند ترفند
  1. رده‌دهی: اگر در ویکی انگلیسی در حالت ویرایش به پایین هر مقاله بروید (بخشی که رده‌ها در آن هست) و دکمه (translate links to fa!) را بزنید رده‌ها در صورتی که موجود باشند ترجمه می‌شود و راحت می‌توانید آنها را از بخش توسی رنگ کپی کنید و به مقاله فارسی بیافزایید. علت این که ذکر شد بخش پایین مقاله را ویرایش کنید، این است که نیاز نباشد برای تعدادی رده کل صفحه را با این ابزار ترجمه کنید(صرفه جویی در وقت و مصرف اینترنت) وگرنه در حالتی که کل صفحه در حالت ویرایش باشد هم می‌توان رده‌ها و دیگر پیوندها را هم ترجمه کرد.
  2. ساخت رده: برای ساخت رده مورد نظر
    1. به ویکی انگلیسی بروید > ویرایش > کلیک بر روی (translate links to fa!) > نام میان ویکی فارسی را ترجمه کنید وبنویسید > بخش توسی رنگ را کپی کنید>دکمه ذخیره را بزنید (در ویکی‌انگلیسی)> به کمک میان‌ویکی به ویکی‌فا بیایید و رده مورد نظر را پیست کنید! با این روش هم میان ویکی هم رده مادر همزمان انتقال می‌یابند
  3. افزودن مقاله به رده:فرض کنید که یک رده در نظر دارید که می‌خواهید به مقالات فارسی مورد نظر نسبت دهید. به رده معادل انگلیسی بروید و در حالت نمایش (نه ویرایش) روی (translate links to fa!) کلیک کنید. همه مقالاتی که در ویکی فا هست و می‌تواند در آن رده باشد را ترجمه می‌کند آنگاه روی نامشان کلیک و از طریق میان ویکی به ویکی‌فا و رده را اضافه کنید.

تذکر:در صورتی که نام کاربری شما در ویکی‌انگلیسی از قبل اشغال شده یا متفاوت هست باید کد داده شده در بخش فعال سازی را در همان کاربری‌ای که در ویکی‌انگلیسی با آن وارد می‌شوید ،کپی کنید.

فهرست پیوندهای ناموجود بر پایه میان‌ویکی

[ویرایش]

دکمه + (در کنار عبارت دکمهٔ ترجمه یا translation است) فهرستی از پیوندهایی که در ویکی‌مقصد ناموجود را بر پایه میان‌ویکی تهیه می‌کند. کار این دکمه این است که وقتی شما در ویکی‌دیگر مثلا انگلیسی هستید با زدن این دکمه برای شما فهرستی از مقالات ناموجود در ویکی مقصد (مثلا ویکی‌فا) را نمایش می دهد که این فهرست بر پایه تعداد میان‌ویکی مرتب می‌شود.

کاربرد

به عنوان مثال در مقالهٔ en:Open-source software قصد دارید آن پیوندهایی که در ویکی‌فا نیستند ولی مهم‌اند (از نظر تعداد میان ویکی) را برای شما فهرست کند تا در آینده مقالاتش را بسازید، با این ابزار الان مقدور است.

فهرست پیوندهای ناموجود بر پایه تعداد پیوند در ویکی مبدا

[ویرایش]

در نسخهٔ جدید ابزار علاوه بر مشخص کردن تعداد میان‌ویکی‌ها برای پیوندهای ناموجود، تعداد پیوند به آن مقالات در ویکی مبدا (مثلا ویکی انگلیسی) نیز نمایش داده می‌شود. کاربر این عدد در این است که می‌توان متوجه شد آن پیوند به چه میزان اهمیت دارد و در چند مقاله دیگر به کار برده شده‌است. و کاری شبیه ویژه:پیوند به این صفحه را انجام می‌دهد و تعداد آن پیوندها را می‌شمارد.

مثال

مثلا در مقاله iran با زدن دکمه + جدول زیر ایجاد می شود که نشان‌دهندهٔ میزان اهمیت هر یک از پیوندها می‌باشد. مثلا از نظر اهمیت برای ساخت en:Nationalize در اولویت بیشتری نسبت به en:Mamluks قرار دارد یا en:Planned economy در اولویت بیشتری نسبت به en:Salt lake برای ساخت قرار دارد.

Mamluks		50	290 Nationalize	43	500+ Subtropical	43	275 Free market	40	500+ State religion	37	500+ Salt lake	36	16 Planned economy	35	256 

نکته: تعداد پیوندهایی که عددشان دارای +500 است نشان دهنده این هستند که آن پیوند بیش از ۵۰۰ پیوند دارد و به علت محدودیت، ابزار نمی‌تواند تعدادهای بیش از ۵۰۰ را به صورت دقیق مشخص نماید.

شخصی‌سازی

[ویرایش]

نسخهٔ انگلیسی

[ویرایش]

کد زیر را در en:Special:Mypage/common.js (برای ویکی‌انگلیسی) کپی کنید.

var fromLang = "en";                                    //the source language var homeWiki= "fa"; var translatorBarFormat = "$1translate $2 this link from  $3 to $4";      // translate it to your language var templateTranslatorText = "Template translation";            // translate it to your language  var removeLinksAliasesText = "Remove Links Aliases"; var doneText = "Done!";                                           // translate it to your language  importScriptURI("http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Ebraminio/ArticleTranslator.js&action=raw&ctype=text/javascript"); 

امیدوارم از ویکی‌پدیانویس بودن لذت ببرید! لطفاً برای آزمایش از ویکی‌پدیا:گودال ماسه‌بازی استفاده کنید و (فقط) در صفحات بحث نام خود را با چهار علامت مدک امضا کنید، (~~~~)، با این کار نام شما و تاریخ به عنوان امضا درج خواهد شد. در صورتی که سؤال داشتید، به صفحهٔ ویکی‌پدیا:میز کمک بروید. در ضمن بهتر است قبل از پرسیدن سؤال، «ویکی‌پدیا:راهنما» را مطالعه فرمایید؛ یا اینکه از من در صفحهٔ بحثم بپرسید.

اگر برای نوشتن مقاله عجله دارید، لطفاً پیش از نوشتن مقاله‌های پرحجم نگاهی به نمونه‌های فهرست‌شده در ویکی‌پدیا:مقاله‌های برگزیده بیندازید تا بیشتر با خم و چم کار آشنا شوید. از مطالعهٔ پیوندهای معرفی شده غفلت مکنید. Navid rabiee ‏۷ مارس ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۲۱ (UTC) | style="padding:0em 0.5em 0em 0.5em;" |پاسخ

| style="width:53%; vertical-align:top; border:1px solid #abd5f5; background-color:#f1f5fc;" |

نکاتی که به‌شما در ویکی‌پدیا کمک خواهد کرد
پروژه‌های خواهر
ویکی‌پدیا پروژه‌ای است از بنیاد غیر انتفاعی ویکی‌مدیا. این بنیاد چندین پروژه چند زبانه با محتویات آزاد با عناوین زیر در دست اقدام دارد:
ویکی‌واژه
فرهنگ واژه‌ها و اصطلاح‌نامه
ویکی‌نَسک
متون و کتابچه راهنماهای آزاد
ویکی‌گفتاورد
مجموعه‌ای از نقل قول‌ها
ویکی‌نبشته
متون پایه و مرجع آزاد
ویکی‌گونه
راهنمای گونه‌های زیستی
ویکی‌گزارش
مرجع خبری با محتوای آزاد
ویکی‌انبار
انبار پرونده‌های چندرسانه‌ای عمومی
فراویکی
هماهنگ‌کننده پروژه‌های ویکی‌مدیا

|}

لطفا ویکی‌پدیا:ویکی‌پدیا چه چیزی نیست را پیش از ویرایشاتتان مطالعه کنید.
ویکی‌پدیا یک فرهنگ لغت یا راهنمای اصطلاحات فنی نیست. مقاله‌های ویکی‌پدیا نباید شامل موارد زیر باشند:

1. معنی واژه‌ها. خواهشمندیم برای مقاله‌هایی که تنها معنای یک اصطلاح را توضیح می‌دهند ورودی نسازید. مقاله‌های ویکی‌پدیا معمولاً باید با تعریفی خوب آغاز شوند. اگر به مقاله‌ای برخورد کردید که چیزی بیش از تعریف معنای یک واژه نبود، بکوشید تا اطلاعات بیشتری در آن بگنجانید و آن را به سطح یک مقالهٔ دانشنامه‌ای برسانید. یکی از استثناهای این قانون مقاله‌هایی هستند که دربارهٔ معانی فرهنگی یک عدد بحث می‌کنند.♦ مرد تنها ♦ ب ‏۶ مارس ۲۰۰۸، ساعت ۲۳:۰۳ (UTC)پاسخ


به جای آنکه در صفحه بحث چیزی بنویسید در خط اول مقاله این را اضافه کنید {{جا:ویرایش}} بعد تاریخ ها را ست کنید.♦ مرد تنها ♦ ب ‏۶ مارس ۲۰۰۸، ساعت ۲۳:۱۱ (UTC)پاسخ

متشکرم Amidelalune ‏۶ مارس ۲۰۰۸، ساعت ۲۳:۱۹ (UTC)پاسخ

درود

[ویرایش]

درود...دوست گرامی در مورد مقاله استمناء اگر مقاله بیرون از ویکی به زبان فارسی هست که نمیشود در ویکی کپی کرد مگر آنکه صاحبش اجازه آن را دهد.که آن هم به این صورت است که وی در سایتشان بنویسند که استفاده از این مطالب بدون ذکر منبع هم مجاز است.برای اطلاع بیشتر وپ:حق را ببینید.با رفرنس و منبع می‏شود مقاله را نوشت.با فیلتر شکن میتوانید به مقاله دسترسی پیدا کنید.سپاس.--   iroony    ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۰۹، ساعت ۰۹:۳۶ (UTC)پاسخ

تذکر

[ویرایش]

در مورد این ویرایش: ممنوعیت پیونددادن به وب‌گاه‌های ناقض حق تکثیر هیچ فرقی بین فضای اصلی و دیگر صفحات نیست. ضمن اینکه واضح است این پیوندها را نمی‌توان در مقاله آورد و قرار دادن آن در صفحهٔ بحث به نوعی تبلیغات محسوب می‌شود. لطفاً دیگر واگردانی نکنید.--همان (بحث) ‏۸ نوامبر ۲۰۱۰، ساعت ۱۶:۲۸ (UTC)پاسخ

اول از همه این‌که همهٔ وبلاگ‌ها ناقض حق تکثیر نیستند. و این وبلاگ هم اینطور نیست. از کجا واضح است که نمی‌توان در مقاله آورد؟ اگر نشود در صفحهٔ بحث بحث کرد و تفکر حذفی شما همین‌قدر بحث را هم نپذیرد، کی می‌توان موضوع را بررسی کرد؟ آن‌چه از نظر شما واضح است از نظر دیگران نیست. می‌توانید قوانین مربوط به صفحهٔ بحث را بخوانید. Amidelalune (بحث) ‏۸ نوامبر ۲۰۱۰، ساعت ۱۹:۳۷ (UTC)پاسخ

این درخواست برای لغو قطع دسترسی خودکار از نشانی آی‌پی بدست یکی از مدیران بررسی شده است که نتیجهٔ آن رد درخواست بوده است.
Amidelalune (بحث • مشارکت‌ها • مشارکت‌های حذف‌شده • حذف دسته‌جمعی • سیاهه‌ها • سیاههٔ پالایه • بستن کاربر • سیاههٔ بسته‌شدن‌ها)
217.150.244.92 (بحث · مشارکت‌ها · مشارکت‌های حذف‌شده · سیاهه پالایه · هوئیز · RDNS · RBLs · http · بستن · سیاهه بستن)

پیام بسته‌شدن:

پروکسی باز یا زامبی (اطلاعات بیشتر)


دلیل رد درخواست:

این نشانی آی‌پی متعلق به کارساز ems17.your-freedom.de است و به عنوان پیشکار باز در نرم‌افزار yourfreedom استفاده می‌شود و مطابق سیاست ویکی برای جلوگیری از خرابکاری‌ها مسدود شده است. لطفاً برای ویرایش در ویکی‌پدیا از آی‌پی واقعی خود یا آی‌پی دیگری استفاده کنید. --دالبا(گفتگو) ۱۷ شهریور ۱۳۹۱/ ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۲۵ (UTC)پاسخ


مرغ سحر

[ویرایش]

این جمله را لطفا تصحیح کنید. "بند دوم این تصنیف، بیشتر سیاسی بوده و فقط در اجراهای قدیمی به گوش می‌رسد."

هر دو بند این شعر بی نهایت سیاسی هستند ولی بند دوم جامعه و مردم را هدف قرار میدهد و به همین خاطر ما ایرانیان آنرا دوست نداریم چونکه ما مردم "بهترین" ها هستیم و در آواز ها هم آورده نمیشود. مخلص عبدالکامبیز (بحث) ‏۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۰۷:۱۹ (UTC)پاسخ

بله درسته. خودتون زحمتش رو بکشید، ممنون می‌شم. آخه خیلی سرم شلوغه. با تشکر Amidelalune (بحث) ‏۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۴۴ (UTC)پاسخ

حذف زمان‌دار مقالهٔ انواع نقد

[ویرایش]

برای مقالهٔ انواع نقد پیشنهاد حذف زمان‌دار داده شده‌است. دلیل ارائه شده این است:

بی‌منبع

شما می‌توانید مانع حذف مقاله شوید، برای این کار باید مشکلات مقاله رفع گردد تا حداقل استانداردهای ویکی‌پدیا را رعایت کرده باشد، در صورت رفع مشکل، می‌توانید از فردنامزدکننده برای حذف یا یکی از مدیران درخواست نمائید تا برچسب را برای شما بردارند در غیر این‌صورت بعد از (۱۰ اسفند ۱۳۹۱) مقاله به وسیلهٔ یکی از مدیران حذف خواهد شد.

توجه:برچسب را خودتان برندارید و این را در نظر داشته باشید که در صورت برداشتن {{حذف زمان‌دار/پیغام}} از مقاله، جلوگیری از حذف مقاله به شکل حذف زمان‌دار می‌شود، اما هنوز سایر روش‌های حذف وجود دارد و ممکن است مقاله به روش حذف سریع یا نظرخواهی برای حذف، حذف شود. نوژن (بحث) ‏۱۸ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۲۰:۳۲ (UTC)پاسخ

پیشنهاد حذف تصمیم کبری

[ویرایش]

بحثی دربارهٔ اینکه آیا مقالهٔ تصمیم کبری پیرو سیاست‌ها و رهنمودهای ویکی‌پدیا مناسب ماندن است یا باید حذف شود، هم اکنون در جریان است.

تا هنگامی که یک توافق عمومی بدست آید، همچنان بحث دربارهٔ این مقاله در ویکی‌پدیا:نظرخواهی برای حذف/تصمیم کبری ادامه خواهد داشت. هرکسی اجازهٔ شرکت در این گفتگو را دارد. با نامزدی این مقاله، سیاست‌ها و رهنمودهای مورد نظر نیز توضیح داده خواهد شد. بحث بر روی نشانه‌های خوب بودن کیفیت، و سیاست‌ها و رهنمودهای ما متمرکز خواهد بود.

هنگامی که بحث در جریان است کاربران می‌توانند مقاله را ویرایش کنند و حتی با توجه به مسائل مورد بحث آن را پیشرفت دهند. با این حال الگوی حذف را از بالای مقاله برندارید. آرمان (بحث) ‏۸ آوریل ۲۰۱۶، ساعت ۱۸:۵۹ (UTC)پاسخ