تهاجم غزنی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

هجوم به غزنی
بخشی از جنگ در افغانستان
تاریخ۱۰ اوت ۲۰۱۸ –۱۵ اوت ۲۰۱۸
(۶ سال، ۳ ماه و ۲ روز)
موقعیت
نتایج ، طالبان در ۱۳ اوت وارد شهر شد و ۳ منطقه در ولایت غزنی را علاوه برای ۷ منطقه‌ای که قبل از حمله تحت کنترل داشت را تحت کنترل گرفت
طرف‌های درگیر
 افغانستان
 ایالات متحده آمریکا
طالبان
فرماندهان و رهبران
افغانستان محمداشرف غنی
(رئیس‌جمهور افغانستان)
افغانستان Mohammad Sharif Yaftali[۱]
(ANA chief of staff)
ایالات متحده آمریکا Gen. John Nicholson
(Commander of Resolute Support Mission)
هبت‌الله آخوندزاده
(فرمانده ارشد)
واحدهای درگیر

نیروهای امنیتی ملی افغان

نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا

Several contingents

  • مجاهد خارجی (پاکستانی، چچنی and Arabs acc. to Afghan gov.)[۴]
قوا
حداقل ۱۵۰۰ نفر[۵] بیشتر از ۱۰۰۰ نفر[۶]
تلفات و خسارات
در کل استان غزنی ۱۴۰–۲۰۰ نفر کشته شد[۷] ادعای دولت افغانستان ۵۰۰–۶۰۰ کشته[۸]
۱۵۰ غیرنظامی کشته شد[۸]

تهاجم غزنی در روز ۱۰ اوت ۲۰۱۸ با حمله جنگجویان طالبان به شهر غزنی، ششمین شهر بزرگ افغانستان که دارای اهمیت استراتژیک و تاریخی است، آغاز گردید. این حمله منجر به مرگ صدها شورشی، سربازان، مأموران پلیس و شهروندان شد. در طی این حمله، خسارات زیادی نیز به شهر وارد شد. این حمله چند هفته پیش از انتخابات مجلس این کشور رخ‌داد. این درگیری بخشی از یک حمله هماهنگ‌شده بزرگ‌تر از سوی طالبان بود که منجر به کشته شدن صدها سرباز افغان و پلیس شد و به طالبان اجازه داد تا چندین پایگاه و ناحیه دولتی را تحت کنترل خود در بیاورد.

پیشینه

[ویرایش]

وضعیت امنیتی در شهر غزنی و ولایت غزنی به سرعت در طی سال ۲۰۱۷ و اوایل سال ۲۰۱۸ کاهش یافت. در ماه‌های قبل از جنگ، گزارش‌های متعددی مبنی بر افزایش فعالیت‌های شورشی طالبان در شهر و نواحی استان غزنی وجود داشت. روش‌های شورش کلاسیک، نظیر حمله به کارمندان دولت محلی، مالیات اجباری بر مردم محلی و ایجاد موانع جاده‌ای در سر راه‌ها توسط جنگجویان شورشی، همگی گزارش شده‌اند. طالبان در طی ماه مه و ژوئن ۲۰۱۸ در استان غزنی، بزرگراه شماره یک که کابل را به قندهار (دو شهر بزرگ افغانستان) اتصال می‌داد را در کنترل گرفت و رانندگان را مجبور به پرداخت مالیات جهت استفاده از آن می‌کرد. گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که تا ماه مه ۲۰۱۸ اعلام شده که طالبان «شبکه جاده‌ای در داخل شهر را کنترل می‌کند، به‌صورت آزادانه در یک محله زندگی می‌کند، مالیات جمع‌آوری می‌کند، پرسنل امنیتی و مقامات دولتی را ترور می‌کند و نوعی خشن از قانون اسلامی را اجرا می‌کند.»

منابع

[ویرایش]
  1. Rod Nordland; Jawad Sukhanyar (13 August 2018). "As Taliban Fight for Ghazni City in Afghanistan, Nearby Districts Fall". نیویورک تایمز. Retrieved 18 August 2018.
  2. Bill Roggio (12 August 2018). "Taliban routs Afghan Commandos while overrunning remote district in Ghazni". Long War Journal. Retrieved 14 August 2018.
  3. Kyle Rempfer (15 August 2018). "Ghazni City update: Here's what Green Berets, 1st SFAB and Apaches are doing to help". Military Times. Retrieved 14 August 2018.
  4. Thomas Joscelyn (13 August 2018). "Foreign fighters involved in assault on Ghazni, Afghan defense minister says". Long War Journal. Retrieved 14 August 2018.
  5. Afghan City Gauges Toll After Taliban Siege. Wall Street Journal.
  6. The Afghan Army’s Last Stand at Chinese Camp. NYTimes.
  7. "Taliban Kill More Than 200 Afghan Defenders on 4 Fronts: 'a Catastrophe'". New York Times. 12 August 2018.
  8. ۸٫۰ ۸٫۱ "Taliban overruns another base in north as it withdraws from Ghazni City". 15 August 2018.