ماجراهای شاهزاده احمد - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

کارگردانلوته راینیگر
کارل کخ (رسماً تأیید نشده)
تهیه‌کنندهلوئیس هاگن
نویسندهلوته راینیگر
فیلمنامه‌نویسلوته راینیگر
موسیقیوولفگانگ زلر
فیلم‌بردارکارل کخ
توزیع‌کنندهComenius-Film GmbH
مایلستون فیلمز
تاریخ‌های انتشار
  • فوریه ۱۹۲۶ (۱۹۲۶-۰۲) (آلمان)
مدت زمان
۶۵ دقیقه
(در ۲۴ فریم‌برثانیه)
کشورآلمان (جمهوری وایمار)
زبانفیلم صامت
میان‌نویس آلمانی

ماجراهای شاهزاده احمد (آلمانی: Die Abenteuer des Prinzen Achmed) پویانمایی فانتزی به کارگردانی لوته راینیگر ساخته سال ۱۹۲۶ جمهوری وایمار (آلمان امروزی) است. این فیلم که عناصر داستانی آن از افسانهٔ هزار و یک شب برگرفته شده، قدیمی‌ترین انیمیشن بازمانده در تاریخ سینما است. دو انیمیشن پیش از آن که در آرژانتین و توسط کریستیانی ساخته شده بودند، اما آن‌ها گم شده‌اند.[۱]

راینیگر در ساخت این اثر از تکنیک پویانمایی ضدنور که ابداع خودش بود و در آن از برش‌های مقوا و برگه‌های نازک سربی استفاده می‌شد، بهره گرفت. هنرمندان آوانگارد متعددی همچون کارل کخ، والتر روتمان و برتولت بارتوش با او همکاری داشتند.[۲][۳][۴]

تولید

[ویرایش]

تولید این اثر مشقت‌بار بود و وقت زیادی از راینیگر گرفت؛ برای هر ثانیه ۲۴ فریم لازم بود و هر فریم باید به فیلم تبدیل می‌شد. این فرایند سه سال (۱۹۲۳ تا ۱۹۲۶) زمان برد.

میراث

[ویرایش]

دو ادای دِین به این فیلم در آثار والت دیزنی به چشم می‌خورد. یکی صحنهٔ دوئل بین جادوگر زن و جادوگر مرد که هر دو به موجودات دیگری تبدیل می‌شوند در شمشیر در سنگ (۱۹۶۳) و دیگری تک‌جلوه‌ای از شخصیت شاهزاده احمد در آغاز انیمیشن علاءالدین (۱۹۹۲) است. سبک هنری فیلم نیز منبع الهام سازندگان اپیزود «پاسخ» از مجموعهٔ هستی استیون بوده‌است.

منابع

[ویرایش]
  1. Bendazzi, Giannalberto (1996). "Quirino Cristiani, The Untold Story of Argentina's Pioneer Animator". Animation World Network. Archived from the original on September 28, 2013. Retrieved January 14, 2018.
  2. Reiniger, Lotte (1970). Shadow Theatres, Shadow Films. London: BT Batsford. ISBN 978-0-7134-2286-3.
  3. "Lotte Reiniger's Introduction to The Adventures of Prince Achmed" (PDF). Milestone Films. 2001. pp. 9–11. Archived from the original (PDF) on November 22, 2009. Retrieved September 25, 2013.
  4. کرین جیمز. «زنان سینماگر پیشگامی که راه را برای آیندگان هموار کردند».

پیوند به بیرون

[ویرایش]