Bas konuş - Vikipedi

Cobra 18 WX ST II mobil Citizens' band radyosu, NOAA Hava Durumu Radyosu Tüm Tehlikeleri almak için bir geçiş, CB bandını tarayan ve Kanal 9 ve 19 için bir geçiş düğmesi ile Fiziksel boyutları tek bir DIN ön panel montajı ile paylaşır ve şunları içerir: önden ateşlemeli bir hoparlör. Birlikte verilen mikrofonla gösterilir.

Bas Konuş, 2G'nin ileri sürümleriyle birlikte ortaya çıkmış olan PushToTalk teknolojisinin Türkçe karşılığı olarak kullanılır, kullanıcılara telsiz benzeri iletişim imkânı sunar.

PushToTalk teknolojisinde, cep telefonu kullanıcısı başka bir kişiyle konuşmak için bir tuşa basar, konuşur ve tuşu bırakır. Tuşu bıraktığı andan itibaren karşı tarafın cevap verme hakkı vardır. Tuşa basılmadığı zamanlarda iki kullanıcı arasında herhangi bir mesaj gidip gelmez.

PushToTalk, ses iletimi için saniyede 1.2 kbit'e kadar inebilen ses sıkıştırma biçimleri kullanır, dolayısıyla 1 dakikalık konuşmanın veri olarak maliyeti en fazla 9 KB olmaktadır. Türkiye'deki operatörler ise KB başına en fazla 0.2 kuruş civarında bir ücret talep etmektedir, dolayısıyla bir saat boyunca PushToTalk kullanmanın maliyeti en fazla 12 kuruş olacaktır.

Türkiye'de Vodafone Türkiye bu teknolojiyi "Akıllı Bas Konuş", Turkcell ve Türk Telekom ise "BasKonuş" olarak duyurmuştur.